IPL hudföryngring, Photo Skin Rejuvenation - Klinik Villastan

Hudföryngring med IPL

Klicka här för onlinebokning

När huden åldras har den bland annat förlorat kollagen, ett ämne som gör huden elastisk. IPL är en ljusbehandling som används för hudföryngring, sk Photo Skin Rejuvenation. Förutom att producera kollagen, stärker den och stramar upp elastinet i huden. Den är effektiv och långvarig och stimulerar även nybildning av kollagen. Ansikte, hals, dekolletage och händer är de vanligaste behandlingsområdena. På Klinik Villastan använder vi Powerlite600®, ett av de IPL-varumärken som funnits längst på den svenska marknaden.

  Effekter av IPL ljusbehandling:

  • Tar bort små, fina kärl.
  • Reducerar pigmenteringar.
  • Förminskar porer.
  • Dämpar inflammationer som t ex acne och Rosacea.
  • Ger fin lyster och jämnare hudton.

Powerlite 600® behandlar alla hudens lager allsidigt, både på ytan och på djupet. Behandlingen går snabbt och smärtfritt. Den kan göras på lunchen och du kan återgå till ditt arbete direkt efteråt.

Före behandling

Efter tre behandlingar

 

Så här går det till:

Test

Huden är ett skydd och utsätts ständigt för yttre påfrestningar. Bland annat bildas fördjupningar i huden som resulterar i fina linjer och rynkor. Det kan göra att huden känns trött och utan lyster.

När huden behandlas med IPL omvandlas ljuset till värmeenergi. Detta sker kontrollerat under en viss tid för att uppnå rätt resultat.

Detta initierar den naturliga process som stimulerar nybildning av kollagen, vilket gör att friska celler bildas och rynkor och fina linjer fylls ut.

Kollagen och elastinfibrer återformas. Huden återfår sin spänst samtidigt som fina linjer och förstorade porer reduceras.

Behandling med IPL

Behandlingen med IPL görs som en kur och antalet behandlingar anpassas efter hudens behov och föregås alltid av en konsultation. Utan att skada eller påverka huden passerar ljuset det översta hudlagret och absorberas av kärl och pigment. Värme utvecklas och kärlen drar ihop sig och pigmenten bleknar. Cellerna i huden blir aktiverade och jobbar hårdare, vilket leder till ökad spänst och fukt i huden. Efter varje behandling känns huden mjukare, slätare och får en jämnare ton. Under behandlingen kan en värmekänsla i huden uppstå och ljusimpulserna kan ”snärta till” i huden. I behandlingen ingår en lättare kemisk peeling samt en efterföljande ansiktsmaskBehandlingstiden varierar beroende på hur stort område som ska behandlas. Vi behandlar inte gravida, eller de som äter läkemedel mot ljuskänslighet.

Före din behandling med IPL:

Undvik att sola 4-6 veckor före behandling. Undvik solen även under behandlingstiden.

Efter din behandling med IPL:

Man kan få svullen och tillfälligt röd hud, men du kan utan större besvär återgå till ditt vardagsliv. Var försiktig med sol cirka en vecka efter avslutad kur.