Kosmetisk tatuering, 3d ögonbryn i Borås - Klinik Villastan

Kosmetisk tatuering

Klicka här för onlinebokning

Med kosmetisk tatuering förstärker och förbättrar du dina egna färger och konturer på ett naturligt sätt. Det passar utmärkt för dig som tränar mycket, eller är allergisk mot kosmetika. Eller dig som varken har tid eller lust att sminka dig!

Kosmetisk tatuering har en hållbarhet på 1-3 år och bäst resultat får man om man gör en ifyllnad vartannat år. Kosmetisk tatuering lämpar sig bra för att förstärka ögonbryn, eyeliner och läppkontur. En naturlig basmakeup, för dig som alltid vill se bra ut under dygnets alla timmar.

3d ögonbryn

Att tatuera ögonbryn i 3d passar framförallt dig som kanske inte har så fylliga ögonbryn eller helt saknar bryn. Men 3d tatuering kan även användas för att få en annan form på brynen, eller göra dom jämnare.

Kosmetisk tatuering

Behandling med kosmetisk tatuering

En lokal bedövningscrème appliceras för att bedöva huden. En lätt stickande känsla kan kännas. Därefter görs en ytlig tatuering. Makeupen ser starkare ut i början men ljusnar med ca 30 % när färgpigmenten läkts in i huden. Det tar ca 5 – 6 veckor innan pigmenteringen är helt läkt och pigmenten stabiliserats i huden. Vid behov görs en ifyllnad, som ingår i grundpriset, för att optimera slutresultatet.

Före/efter din behandling med kosmetisk tatuering:

Före:
Om du ska tatuera en eyeliner kan du med fördel färga ögonfransarna innan, då du inte får använda mascara upp till en vecka efter behandling.  Meddela oss om du äter blodförtunnande läkemedel, t ex Varan, Omega 3 eller höga doser av värktabletter innehållande acitylsalicylsyra. Behandlingen utförs ej vid ögoninflammation eller någon ögonsjukdom eller området är skadat av eksem eller sår.

Efter:
Du får inte använda mascara upp till en vecka efter behandling. Du får med dig en efterbehandlingsprodukt att använda av oss.