Akneärr

BEHANDLING mot akneärr 

Akne är en hudsjukdom som drabbar många. Oftast uppkommer den i tonåren, men man kan även få akne i vuxen ålder. Sjukdomen lämnar ofta djupa ärr efter sig. De kan delas upp i två kategorier. Atrofiska ärr som innebär en fördjupning på grund av vävnadsförslust och hypertrofiska ärr som innebär en upphöjning i huden på grund av vänadsöverskott vid läkning. 

Idag finns det flera metoder för att behandla gropig och ojämn hy och vi på Klinik Villastan behandlar med hudvård från ZO Skinhealth, Restylane Skinboosters, Dermapen samt IPL. Vi rekommenderar ALLTID en konsultation före din behandling. Då kan vi avgöra vilken metod som passar bäst för just dig. 

Behandling med hudvård från ZO skinhealth

Idag kan man framgångsrikt behandla ärr med vetenskapligt framtagen hudvård. A-vitamin syra (Tretioin) tillsammans med ZO Skinhealth protokoll ökar cellförnyelsen drastiskt och ger en jämnare hudstruktur. I kombination med hudvårdprodukterna görs en sk lossning manuellt av ärrvävnaden djupare i huden för att öka effekten. Behandlingstiden sträcker sig över 5 månader och ger en total hudföryngring, jämnare hudton och frisk hud. 

Injektionsbehandling med restylane 

Restylane Skinbooster/Vital är en injektionsbehandling som förbättrar hudens struktur och elasticitet. Hyaluronsyra injiceras under huden och återfuktar huden inifrån. Restylane Skinbooster behandlar din hud från insidan, och behandling med Restylane Skinbooster handlar mer om vård, snarare än korrigering. Med hjälp av en mycket tunn nål kan man lägga microdoser av Restylane under de atrofiska ärren och jämna ut huden. Man kan samtidigt lossa bindväv som håller fast huden med nålens hjälp. Något som man förr behandlade med en skalpell. Läs mer om Restylane Skinbooster här. 

Hur många behandlingar behövs?

Oftast behöver man en kur på 3-4 behandlingar, med ca 4-5 veckors mellanrum. Viss effekt syns direkt, men efter kuren har huden fått en bättre struktur, elasticitet och fuktbalans. Påfyllning rekommenderas efter 6-8 veckor.  

Läs mer om Restylane här.

behandling med dermapen

Dermapen™ är en ny, avancerad och anpassningsbar nålningsteknik som ökar hudens egen produktion av kollagen och därmed förbättrar hudstrukturen. 12 sterila engångsnålar skapar upp till 1300 microkanaler i huden per sekund. Via microkanalerna som uppstår tillför vi produkter som når djupt ner i huden. Upptaget av de aktiva substanserna ökar med upp emot 50%. Till skillnad från behandling med traditionell ”micro needling” orsakar Dermapen mindre skada i huden. Detta gör Dermapen till en säkrare och mer effektiv behandlingsform. 

Dermapens kollagenstimulerande effekt kan jämföras med fraktionerad laserbehandling, men utan biverkningar och med minimal återhämtningstid. Dermapen är en metod som förbättrar huden på flera sätt, och ger goda resultat på kirurgiska ärr såväl som acneärr. Läs mer om Dermapen här.

Efter din Dermapen- behandling: 
En känsla av att ha bränt sig av solen kan uppstå. Du kan också bli röd, svullen samt få små blåmärken och röda små prickar. Detta försvinner ofta efter ca ett dygn. De eventuella reaktioner som kan uppstå upplevas ett par dagar efteråt är torrhet, flagande, lätt rodnad och lite svullnad.

Dermapen behandling Borås
Dermapen behandling

behandling med IPL

IPL är en ljusbehandling som används för att föryngra och förbättra huden. Förutom att producera kollagen, stärker den och stramar upp elastinet i huden. Den är effektiv och långvarig och stimulerar även nybildning av kollagen. På Klinik Villastan använder vi Powerlite600®, ett av de IPL-varumärken som funnits längst på den svenska marknaden. Metoden är lämplig för att dämpa inflammationer i huden, som Acne och Rosacea. Den tar även bort små fina kärl, förminskar porer, ger en fin lyster och en jämnare hudton. 

Powerlite 600® behandlar alla hudens lager allsidigt, både på ytan och på djupet. Behandlingen går snabbt och smärtfritt. Den kan göras på lunchen och du kan återgå till ditt arbete direkt efteråt. Antalet behandling anpassas efter behov och görs som en kur. Läs mer om IPL här.

Före din IPL-behandling: 
Undvik att sola 4-6 veckor före behandling. Undvik solen även under behandlingstiden.

Efter din IPL-behandling: 
Man får inga större besvär av behandlingen, men man kan få lätt hudrodnad och värmekänsla det första dygnet. Tvätta med mild rengöring och återfukta tills området är läkt. Undvik att solen tills huden är återställd.

Känner du dig tveksam eller har frågor kring din behandling kan du läsa mer om våra vanligaste frågor och svar här. Vill du ha personlig rådgivning så finns vi alltid till hands, du hittar oss på Övre Kvarngatan 30 i Borås.

Maila oss på: info@klinikvillastan.se eller ring: 033-10 40 00