Dermapen

Dermapen behandling

När huden åldras förlorar den bland annat kollagen, ett ämne som gör huden elastisk. Dermapen4™ är en ny, mer avancerad och anpassningsbar nålningsteknik som ökar hudens egen produktion av kollagen. 16 sterila engångsnålar skapar upp till 1 920 mikrokanaler i huden per sekund. Via mikrokanalerna som uppstår tillför vi produkter som når djupt ner i huden. Upptaget av de aktiva substanserna ökar med upp emot 50%. Till skillnad från behandling med traditionell ”micro needling” orsakar Dermapen mindre skada i huden. Detta gör Dermapen till en säkrare och mer effektiv behandlingsform. Vi kan även kontrollera djup och effekt under behandlingen vilket gör att den blir skräddarsydd och anpassad för de områden som behandlas. Dermapens kollagenstimulerande effekt kan jämföras med fraktionerad laserbehandling, men utan biverkningar och med minimal återhämtningstid.

Vi rekommenderar att behandlingen alltid föregås av en konsultation. Om det inte finns några hinder sker den ofta i samband med behandlingen. Behandlingen kan utföras när som helst på dagen ihop med konsultationen. Oftast behövs en behandlingskur på 3-6 behandlingar, beroende på hudens kondition och tillstånd med 2-8 veckors mellanrum. 

Detta kan behandlas med Dermapen:

Dermapen Borås

Med Dermapen behandlar vi inte dig som:

Om du äter Omega 3 bör du göra ett uppehåll 2 veckor innan behandlingen startar.

Efter dermapen behandlingen: 

En känsla av att ha bränt sig av solen kan uppstå. Du kan också bli röd, svullen samt få små blåmärken och röda små prickar. Detta försvinner ofta efter ca ett dygn. De eventuella reaktioner som kan uppstå upplevas ett par dagar efteråt är torrhet, flagande, lätt rodnad och lite svullnad. 

Dermapen behandling Borås
Dermapen behandling

Känner du dig tveksam eller har frågor kring din behandling kan du läsa mer om våra vanligaste frågor och svar här. Vill du ha personlig rådgivning så finns vi alltid till hands, du hittar oss på Övre Kvarngatan 30 i Borås.

Maila oss på: info@klinikvillastan.se eller ring: 033-10 40 00