Akne

Behandling mot akne

Acne är en vanlig hudsjukdom som drabbar många. Oftast uppkommer den i tonåren. Akne är beror på en inflammatorisk reaktion i talgkörtlarna. Den uppkommer vanligen i tonåren, men även vuxna kan få akne. Idag finns det flera effektiva behandlingar mot akne. Vi rekommenderar ALLTID en konsultation före din behandling. Då kan vi avgöra vad som passar bäst för just dig då akne många gånger behöver behandlas på flera sätt, både med hjälp av behandlingar men också kost och medicinering. På bilderna ovan har vi kommit en bra bit på vägen med hjälp av kombinationsbehandlingar och anpassad hemmavård. 

behandling mot akne med acnelan®

Acnelan® är en effektiv behandling mot akne. Behandlingen kombinerar en intensiv professionell behandling hos oss på Klinik Villastan med en underhållsrutin hemma. Acnelan® har en övergripande och direkt verkan på de olika faktorer som bidrar till acnebenägen hud. Kärnan i formulan är m.acne complex™, en unik sammansättning av aktiva ingredienser som är specifikt utvalda för sina kompletterande egenskaper. Sammansättningens viktigaste ingredienser är salicylsyra, mandelsyra och natriumlepargilat som tillsammans med vårt exklusiva bexaretinyl complex har en unik synergisk effekt för en komplett djuprengörande och föryngrande verkan av acnebenägen och seborroisk hud. Rodnader och svullnaden av skadorna från aknen minskar och man har även kunnat se en minskning av den depigmenterande effekten utifrån den minskade produktionen av melanin.

FÖRDELAR MED ACNELAN®

– Minskad talgproduktion: talgkörtlarnas utsöndring reduceras.

– Kontroll av bakteriell spridning: tillväxten hämmas. Produkten förhindrar reproduktionen av de varianter som är en del av hudfloran och kan infektera igentäppta körtelkanaler.

– Minskar hudens rodnad och svullnad: dämpar och lugnar intensiteten av inflammationer som uppstår på grund av acneutbrott.

– Hyperpigmentering efter acne reduceras: reducerar skador efter acne. Produkten minskar de hyperpigmenterade områdena som uppstår efter ett acneutbrott.

Acnelan® kombinerar en intensiv medicinsk behandling med en komplett linje med produkter för underhåll i hemmet. Den innehåller följande: Ett rengöringsskum för dagligt bruk, en universell mångverkande kräm som du kan använda varje dag, en renande ansiktsmask som öppnar upp igentäppta porer att använda varje vecka och en kräm för specifik användning. Appliceringen av den medicinska behandlingen utförs under tre behandlingstillfällen med 15-21 dagars mellanrum. Specialisten avgör, utifrån hudens förmåga att återhämta sig och hur känslig den är, hur många dagar man ska vänta mellan tillfällena.

RENGÖRANDE ANSIKTSBEHANDLING MOT LÄTT AKNE

En djuprengörande ansiktsbehandling med portömning är ett effektivt sätt att få bort de inflammationer i huden som fräter och skapar ärr. Om du ha rätt akne kan  en enklare behandling räcka för att häva inflammationen.

behandling med kemisk peeling mot akne

Kemisk peeling kan hjälpa vid acne eftersom peelingen löser upp instängt talg på djupet. Dessutom hjälper peelingen att tömma ut den överproduktion av talg som ligger instängd i talgkörteln. Ofta bildas en ”propp” av keratin som stänger in talgen. Det gör att din hy kan utlösa utslag och finnar. En en kemisk peeling löser upp proppen, dämpar inflammationen  och förbättrar hudstrukturen. Behandling föregås alltid av en konsultation och du kan läsa mer om våra olika kemiska peelingar under KEMISK PEELING i menyn. 

behandling med dermapen mot akne

Dermapen™ är en ny, avancerad och anpassningsbar nålningsteknik som ökar hudens egen produktion av kollagen och därmed förbättrar hudstrukturen. 12 sterila engångsnålar skapar upp till 1300 microkanaler i huden per sekund. Via microkanalerna som uppstår tillför vi produkter som når djupt ner i huden. Upptaget av de aktiva substanserna ökar med upp emot 50%. Till skillnad från behandling med traditionell ”micro needling” orsakar Dermapen mindre skada i huden. Detta gör Dermapen till en säkrare och mer effektiv behandlingsform. 

Dermapens kollagenstimulerande effekt kan jämföras med fraktionerad laserbehandling, men utan biverkningar och med minimal återhämtningstid. Dermapen är en metod som förbättrar huden på flera sätt, och ger goda resultat på kirurgiska ärr såväl som akneärr och akne inflammation. Behandlingen föregås av en kostnadsfri konsultation för att avgöra om Dermapen är lämplig just för dig.

Efter din Dermapen- behandling: 
En känsla av att ha bränt sig av solen kan uppstå. Du kan också bli röd, svullen samt få små blåmärken och röda små prickar. Detta försvinner ofta efter ca ett dygn. De eventuella reaktioner som kan uppstå upplevas ett par dagar efteråt är torrhet, flagande, lätt rodnad och lite svullnad.

Känner du dig tveksam eller har frågor kring din behandling kan du läsa mer om våra vanligaste frågor och svar här. Vill du ha personlig rådgivning så finns vi alltid till hands, du hittar oss på Övre Kvarngatan 30 i Borås.

Maila oss på: info@klinikvillastan.se eller ring: 033-10 40 00