BEHANDLING MOT AKNE

Behandling mot akne 

Acne är en vanlig hudsjukdom som drabbar många. Oftast uppkommer den i tonåren. Akne är beror på en inflammatorisk reaktion i talgkörtlarna. Den uppkommer vanligen i tonåren, men även vuxna kan få akne. Idag finns det flera effektiva behandlingar mot akne. Vi rekommenderar ALLTID en konsultation före din behandling. Då kan vi avgöra vilken metod som passar bäst för just dig. 

Behandling med hudvård mot akne

Idag kan man framgångsrikt behandla akne med vetenskapligt framtagen hudvård. A-vitamin syra (Tretioin) tillsammans med ZO Skinhealth protokoll ökar cellförnyelsen och dämpar inflammationen. Det bära är att kombinera en anpassad hudvård med ytterligare någon behandling. Till exempel en rengörande ansiktsbehandling, kemisk peeling eller Dermapen. 

RENGÖRANDE ANSIKTSBEHANDLING MOT AKNE

En djuprengörande ansiktsbehandling med portömning är ett effektivt sätt att få bort de inflammationer i huden som fräter och skapar ärr. Läs mer om vår ”deep cleanse” behandling här. 

behandling med kemisk peeling mot akne

Kemisk peeling kan hjälpa vid acne eftersom peelingen löser upp instängt talg på djupet. Dessutom hjälper peelingen att tömma ut den överproduktion av talg som ligger instängd i talgkörteln. Ofta bildas en ”propp” av keratin som stänger in talgen. Det gör att din hy kan utlösa utslag och finnar. En en kemisk peeling löser upp proppen, dämpar inflammationen  och förbättrar hudstrukturen. Behandling föregås alltid av en konsultation och du kan läsa mer om våra olika kemiska peelingar under KEMISK PEELING i menyn. 

behandling med dermapen mot akne

Dermapen™ är en ny, avancerad och anpassningsbar nålningsteknik som ökar hudens egen produktion av kollagen och därmed förbättrar hudstrukturen. 12 sterila engångsnålar skapar upp till 1300 microkanaler i huden per sekund. Via microkanalerna som uppstår tillför vi produkter som når djupt ner i huden. Upptaget av de aktiva substanserna ökar med upp emot 50%. Till skillnad från behandling med traditionell ”micro needling” orsakar Dermapen mindre skada i huden. Detta gör Dermapen till en säkrare och mer effektiv behandlingsform. 

Dermapens kollagenstimulerande effekt kan jämföras med fraktionerad laserbehandling, men utan biverkningar och med minimal återhämtningstid. Dermapen är en metod som förbättrar huden på flera sätt, och ger goda resultat på kirurgiska ärr såväl som akneärr och akne inflammation. Behandlingen föregås av en kostnadsfri konsultation för att avgöra om Dermapen är lämplig just för dig.

Efter din Dermapen- behandling: 
En känsla av att ha bränt sig av solen kan uppstå. Du kan också bli röd, svullen samt få små blåmärken och röda små prickar. Detta försvinner ofta efter ca ett dygn. De eventuella reaktioner som kan uppstå upplevas ett par dagar efteråt är torrhet, flagande, lätt rodnad och lite svullnad.

Känner du dig tveksam eller har frågor kring din behandling kan du läsa mer om våra vanligaste frågor och svar här. Vill du ha personlig rådgivning så finns vi alltid till hands, du hittar oss på Övre Kvarngatan 30 i Borås.

Maila oss på: info@klinikvillastan.se eller ring: 033-10 40 00