Rynkbehandling botox

Botox ansiktet

Med åldern förlorar huden sin elasticitet och spänst och en del oönskade rynkor visar sig. Idag är det mycket vanligt att behandla rynkor i ansiktet på olika sätt. På Klinik Villastan i Borås kan vi effektivt och enkelt behandla rynkor med det muskelavslappnande preparatet Botulinumtoxin, även kallat Botox eller Azzalure. Botulinumtoxin är ett registrerat läkemedel om har används i över 20 år för att bland annat behandla rynkor. Det är godkänt av Socialstyrelsen och Läkemedelsstyrelsen för medicinsk och kosmetisk användning.

De vanligaste områdena för behandling med botox mot rynkor är glabella (argrynkan), pannan och runt ögonen. Man kan också göra ögonbrynslyft som öppnar upp blicken, behandla rynkor runt munnen och hakan. Effekten kommer inom 1 till 10 dagar och kvarstår normalt i cirka 3 till 6 månader. Se bilden ovan.

Behandlingen med Botox

Injektionerna görs med en tunn nål och är inte speciellt smärtsam. Efter behandlingen kan små blåmärken uppstå, men oftast syns ingenting. Medlet verkar muskelavslappnande och i ansiktet används mycket små doser som försvagar muskeln så att rynkan minskar, utan att förstöra din mimik. Varje behandling föregås av en konsultation och då berättar vi mer om just din behandling. Behandlingen kan utföras när som helst på dagen och tar ca 30-60 minuter inklusive konsultation.

Före:
Du bör inte ha feber eller sjukdomskänsla i kroppen. Inte heller ha kvisslor eller finnar på injektionsområdet, eller pågående herpesinfektion. Du får heller inte vara gravid eller amma.

Efter:
Du kan använda musklerna som vanligt direkt efter behandlingen. Du ska inte trycka eller massera på behandlade injektionsområden, inte heller träna eller bada bastu under ett dygn efter behandlingen för att minska risken för oönskade effekter. Du kan utan större besvär återgå till ditt vanliga liv.

Återbesök:
Inom två veckor kommer du på ett återbesök till oss. Då kontrollerar vi så att allt ser bra ut. Om resultatet inte uppnåtts får du en så kallad ”touch up” helt kostnadsfritt.

rynkbehandling med botox i Borås

Känner du dig tveksam eller har frågor kring din behandling kan du läsa mer om våra vanligaste frågor och svar här. Vill du ha personlig rådgivning så finns vi alltid till hands, du hittar oss på Övre Kvarngatan 30 i Borås.

Maila oss på: info@klinikvillastan.se eller ring: 033-10 40 00