Hudföryngring med IPL

IPL- behandla ålderstecken med ljus

IPL är en ljusbehandling som används för hudföryngring, sk Photo Skin Rejuvenation. IPL står för ”Intensivt Pulsat Ljus”. På Klinik Villastan använder vi Powerlite600®, ett av de IPL-varumärken som funnits längst på den svenska marknaden. Ansikte, hals, dekolletage och händer är de vanligaste behandlingsområdena. IPL reparerar skador och åldrande inifrån. Behandlingen är säker och smärtfri. 

Behandlingen ökar spänsten i huden genom att stimulera nyproduktion av kollagen och elastin. Behandlingen är effektiv och långvarig.

Effekter av IPL ljusbehandling:

  • Tar bort små, fina kärl.
  • Reducerar pigmenteringar, solskador och åldersfläckar
  • Förminskar porer.
  • Dämpar inflammationer som t ex acne och Rosacea.
  • Ger fin lyster och jämnare hudton.

Powerlite 600® behandlar alla hudens lager allsidigt, både på ytan och på djupet. Behandlingen går snabbt och smärtfritt. Den kan göras på lunchen och du kan återgå till ditt arbete direkt efteråt. Hudförbättringen fortsätter flera veckor efter avslutad behandling. 

Före behandling
Efter tre behandlingar

Huden är ett skydd och utsätts ständigt för yttre påfrestningar. Bland annat bildas fördjupningar i huden som resulterar i fina linjer och rynkor. Det kan göra att huden känns trött och utan lyster.

När huden behandlas med IPL omvandlas ljuset till värmeenergi. Detta sker kontrollerat under en viss tid för att uppnå rätt resultat.
Detta initierar den naturliga process som stimulerar nybildning av kollagen, vilket gör att friska celler bildas och rynkor och fina linjer fylls ut.
Kollagen och elastinfibrer återformas. Huden återfår sin spänst samtidigt som fina linjer och förstorade porer reduceras.

Behandlingen med IPL

Behandlingen med IPL görs som en kur och antalet behandlingar anpassas efter hudens behov och föregås alltid av en konsultation. Utan att skada eller påverka huden passerar ljuset det översta hudlagret och absorberas av kärl och pigment. Värme utvecklas och kärlen drar ihop sig och pigmenten bleknar. Cellerna i huden blir aktiverade och jobbar hårdare, vilket leder till ökad spänst och fukt i huden. Efter varje behandling känns huden mjukare, slätare och får en jämnare ton. Under behandlingen kan en värmekänsla i huden uppstå och ljusimpulserna kan ”snärta till” i huden. Man kan känna visst obehag. I behandlingen kan man välja till en lättare kemisk peeling för bättre effekt. En efterföljande ansiktsmask ingårBehandlingstiden varierar beroende på hur stort område som ska behandlas. Vi behandlar inte gravida, eller de som äter läkemedel mot ljuskänslighet.

Före/efter IPL-behandling:

Undvik att sola 4-6 veckor före behandling. Undvik solen även under behandlingstiden. Man kan få svullen och tillfälligt röd hud, men du kan utan större besvär återgå till ditt vardagsliv. Var försiktig med sol cirka en vecka efter avslutad kur.

Känner du dig tveksam eller har frågor kring din behandling kan du läsa mer om våra vanligaste frågor och svar här. Vill du ha personlig rådgivning så finns vi alltid till hands, du hittar oss på Övre Kvarngatan 30 i Borås.

Maila oss på: info@klinikvillastan.se eller ring: 033-10 40 00