Diatermi

HÅRBORTTAGNING – EPILERING MED DIATERMI

Epilering med diatermi är en metod för permanent hårborttagning och även den äldsta metoden för hårborttagning. I princip kan alla typer av hårstrån behandlas, även tunna och ljusa. Med hjälp av svaga strömimpulser dödar man de hårproducerande cellerna i hårroten. Behandlingarna kan behöva upprepas några gånger innan håret försvinner helt eftersom hårstrået måste vara i rätt växtfas för att kunna förstöras fullständigt.

Behandling med diatermi

En mycket tunn, fin nål förs ner till hårsäcken och när den når roten slås strömmen på. Därefter dras hårstrået ut med en pincett. Strömmen kan upplevas som smärtsam, men det är väldigt individuellt beroende på hur smärtkänslig man är. Behandlingstiden beror på områdets storlek och det krävs upprepade behandlingar eftersom hårstrået måste vara i rätt växtfas när man utför behandlingen. Vi rekommenderar att behandlingen alltid föregås av en konsultation.

Före din behandling:

Innan din behandling är det bra om du inte rakar dig eller klipper hårstråna för kort.

Efter din behandling:

Huden kan bli röd och lite svullen, men det försvinner ganska fort. Din hud blir extra känslig för sol i 48 timmar, så undvik att sola. Plocka inte bort hårstrån eller raka dig mellan behandlingarna. Vi rekommenderar att man använder en lugnande hudkräm efter behandlingen.

Känner du dig tveksam eller har frågor kring din behandling kan du läsa mer om våra vanligaste frågor och svar här. Vill du ha personlig rådgivning så finns vi alltid till hands, du hittar oss på Övre Kvarngatan 30 i Borås.

Maila oss på: info@klinikvillastan.se eller ring: 033-10 40 00