PRP NY

PRP mot håravfall- förebygger håravfall och stimulerar tillväxt. 

PRP står för “Paleted Rich Plasma” och metoden tar tillvara på den läkande kraften i dina egna celler. Det är en helt trygg och effektiv metod som länge använts inom sjukvården för att reparera skadad hud och aktivera ny bildning av nytt kollagen. Den har även använts inom idrottsmedicin och ortopedi. Metoden används också för att stimulera hårtillväxt. Behandlingen är helt naturlig eftersom tillväxthormoner från ditt egna blod används, utan några tillsatser.

Behandlingen innebär att en koncentrerad många blodplättar (trombocyter) tas från ditt egna blod. Med hjälp av en centrifugeringsmaskin skiljs plasma med mycket blodplättar ut från resten av plasman och röda blodkroppar. Den trombocytrika plasman injiceras därefter med små stick i hårbotten. Då ökar blodcirkulationen och blodplättarna, som innehåller tillväxtfaktorer, aktiverar stamcellerna kring hårsäcken. Håravfallet minskar och återväxt stimuleras. 

En behandling tar 45-60 minuter. Vi rekommenderar en behandling per månad de första sex månaderna för att hindra håravfall och sätta igång tillväxten, och därefter en underhållsbehandling var sjätte månad.

Före:
Behandlingen föregås ALLTID av en konsultation. På behandlingsdagen får du inte ha feber eller sjukdomskänsla i kroppen. Inte heller ha kvisslor eller finnar på injektionsområdet. Du får heller inte vara gravid eller amma. Tänk på att inte använda läkemedel med acetylsalicylsyra, som Treo och Magnecyl, NSAID-preparat (Ipren) före behandlingen för att undvika uppkomst av blåmärken. Omega 3 får heller inte tas senare än två veckor före behandling. Om du intar blodförtunnande medicin konsultera alltid din läkare innan din behandling. Individer med cancer, hud- eller blodsjukdomar, blödarsjuka ska inte behandlas med PRP. 

Efter:
Du kan utan större besvär återgå till din vardag. Dock kan blåmärken, ömhet och svullnad uppstå vid injektionsområdet. Du kan också få klåda. Reaktionerna försvinner oftast efter ett par dagar, men kan ibland kvarstå i en vecka. Du ska inte trycka eller massera på behandlade injektionsområden, inte heller träna eller bada bastu tills svullnaden har lagt sig. 

Välkommen att boka din tid för konsultation och behandling med PRP hos oss på Klinik Villastan i Borås. 

Känner du dig tveksam eller har frågor kring din behandling kan du läsa mer om våra vanligaste frågor och svar här. Vill du ha personlig rådgivning så finns vi alltid till hands, du hittar oss på Övre Kvarngatan 30 i Borås.

Maila oss på: info@klinikvillastan.se eller ring: 033-10 40 00