Kärlbehandling i ansikte, diatermi - Klinik Villastan

Kärlbehandling ansikte

Klicka här för onlinebokning

Ytliga blodkärl är vanliga i ansiktet. Ofta på kinderna näsan och hakan. På Klinik Villastan använder vi IPL och Diatermi. IPL är en ljusbehandling som tar bort ytliga blodkärl, sk telangiektasier eller cuperoser. Ytliga blodkärl uppstår ofta på solskadad eller väderbiten hud och hos människor som lider av rosacea. Andra varianter av ytliga blodkärl är sk ”spiders”, små punktformiga, röda kärl som strålar ut någon millimeter. Även hos människor med generell hudrodnad kan man se en förbättring hos de som behandlas. De kärl som har försvunnit vid behandlingen kommer inte tillbaka, men ofta har man en ärftlig benägenhet att bilda nya kärl och därför kan ytterligare behandlingar krävas.

Behandlingen av kärl med IPL

Utan att skada eller påverka huden passerar ljuset det översta hudlagret och absorberas av kärl och pigment. Värme utvecklas och kärlen drar ihop sig och blir mindre synliga. 1-3 behandlingar brukar behövas beroende på hur mycket ytliga blodkärl man har. Under behandlingen kan en värmekänsla i huden uppstå och ljusimpulserna kan ”snärta till” i huden. Behandlingstiden varierar beroende på hur stort område som ska behandlas. Vi behandlar inte gravida, eller de som äter läkemedel mot ljuskänslighet.

Behandlingen av kärl med Diatermi

Diatermi betyder ”genom värme”. Med hjälp av en tunn, steril nål för man ner värme i huden. Värmen försluter kärlet så att blodflödet upphör och kärlet förtvinar bort. Vi behandlar ett litet område i taget, och därför kan det krävas flera behandlingar. Detta är en relativt smärtfri och mycket effektiv metod. Vi på Klinik Villastan avgör vilken behandling som är lämplig för just dig och därför börjar vi alltid med en konsultation.

Efter din kärlbehandling:

Man får inga sår eller större besvär av behandlingen, men man kan få lätt hudrodnad och värmekänsla det första dygnet. Du kan utan besvär återgå till ditt normala liv.