PRP

prp behandling

PRP (Platelet Rich Plasma), även kallad vampyrbehandling

Detta är ingen quick-fix, utan en långtidsinvestering som återställer hudstrukturen med full förnyelse efter ca tre månader. Metoden tar tillvara på den läkande kraften i dina egna celler för att naturligt förbättra hudens struktur. Genom att stimulera nybildning av kollagen och öka blodtillförselnleder till att huden får ungdomlig spänst och lyster, utjämning av rynkor och bättre struktur. Denna behandling lämpar sig bra för att skynda på läkningsprocessen efter medicinska estetiska ingrepp, men också för att förbättra hud med acneärr, solskador eller hudbristningar. 

Metoden har under många år använts inom idrottsmedicin och ortopedi. Den är helt naturlig utan kemiska ämnen, då patientens eget blod används. I blodet finns trombocyter som innehåller en mängd olika proteiner som fungerar som tillväxtfaktorer för kroppens vävnader och celler. De områden som önskas behandlas injiceras med den plasma och blodplättar som isolerats med centrifugering av patientens blod.

Behandlingen passar för alla hudtyper, dock är den inte idealisk för personer som röker då det försämrar resultatet. Individer med cancer, hud- eller blodsjukdomar, blödarsjuka ska inte genomgå PRP-behandling. Den utförs inte heller om du är gravid eller ammar.
Behandlingen föregås alltid av en individuell konsultation.

Eftersom den egna blodplasman är helt naturlig förekommer ingen risk för t ex allergi, infektion eller klumpar. Man kan känna en liten spänning vid själva sticken. Efteråt kan en liten svullnad och rodnad uppstå i cirka 12-24 timmar efter behandling och man kan även få små blåmärken efter nålstick. Resultatet av behandlingen kan variera, men håller upp till 18 månader i de flesta fall. Resultatet kan bibehållas med upprepade behandlingar.

Varje behandling tar mellan 30-45 minuter och det bör gå mellan 8-12 veckor mellan behandlingar. Kan kombineras med microneedling och andra injektionsbehandlingar som Botox, fillers, Restylane och Azzalure.

Detta kan behandlas med PRP:

Läkningsprocess efter medicinska estetiska ingrepp
Acneärr
Hudbristningar
Solskador
Håravfall
Fina linjer och rynkor
Åldrad och spänstfattig hud
Mörka ringar under ögon

För att minimera risken för eventuella blåmärken bör du undvika läkemedel som innehåller acetylsalicylsyra (typ Treo eller Magnecyl), NSAID (tex. Ipren), eller kosttillskott såsom Omega 3; 6 och E-vitamin ca 2 veckor för behandling.

Med PRP behandlar vi inte dig som:

Har cancer
Har hudsjukdom
Har blodsjukdom
Har blödarsjuka
Är gravid eller ammar

Behandlingen är inte heller rekommenderad om du röker mycket.

Efter behandlingen:

En liten svullnad och rodnad uppstå i cirka 12-24 timmar efter behandling och man kan även få små blåmärken efter nålstick.

Känner du dig tveksam eller har frågor kring din behandling kan du läsa mer om våra vanligaste frågor och svar här. Vill du ha personlig rådgivning så finns vi alltid till hands, du hittar oss på Övre Kvarngatan 30 i Borås.

Maila oss på: info@klinikvillastan.se eller ring: 033-10 40 00